
Els romans menjaven més o menys com nosaltres, és a dir tres o quatre cops al dia.
Tot i que es té coneixement dels tres menjars del dia : "jentaculum" , "el prandium" i la "cenae", el cert és que la majoria dels romans se'n saltaven alguna de les dues primeres, perquè per a ells el principal era el sopar.
Escena d'un sopar familiar al tablinum de la domus
a) "Jentaculum":
En general eren bastant simples i gairebé sempre preses dempeus, consistien en pa sucat amb all o sal o sense untar ambdós acompanyats d'un tros de formatge.
b) "Prandium":
Menjars que es saltaven habitualment o la única que feien en tot el dia depenent de les seves possibilitats econòmiques. Consitía en una dieta a base de pa, carn freda, verdures i fruita acompanyada amb vi.
c) "Cena":
El sopar romà es produïa després del bany. En ell els romans prenien verdures com a entrants en forma d'amanides i carn o peix a la planxa.